România, locul 2 în lume după SUA, ghici în ce domeniu!

Ţara noastră e un adevărat lider în ce ţine de tehnologia informaţiei, iar limba română, se ştie, este a doua limbă vorbită la Microsoft.

“România a dovedit că este un lider în tehnologia informației. Și, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluție revoluționară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici.”

Afirmaţia îi aparţine lui Bruce Andrews, adjunctul Secretarului Departamentului de Comerţ din SUA, şi a fost făcută în urmă cu doar câteva ore la Palatul Parlamentului, în cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică. Andrews doreşte optimizarea colaborării şi dezvoltarea parteneriatului cu România, precizând în acest sens faptul că e nevoie ca legea să nu împiedice inovaţia şi să ofere contextul prielnic iniţiativei.

3 Zile de Summit la Bucureşti, 17 state participante, 20 de firme americane

Evenimentul este organizat în perioada 11-13 mai de către Ministerul pentru Societatea Informaţională (Guvernul României) în colaborare cu Departamentul Comerţului din SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. Sunt invitate alte 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, indiferent că fac parte ori nu din UE sau NATO: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina.

În paralel, aceiaşi organizatori din SUA, alături de 20 de firme americane, cum ar fi renumitele Microsoft sau IBM, desfăşoară în Bucureşti o acţiune de prezentare a celor mai noi soluţii în domeniul tehnologiei informaţiei şi în special al ciberneticii.

Securitate cibernetică – politici, ameninţări, oportunităţi, colaborări

Specialişti din domeniul public şi privat îşi împărtăşesc experienţa în securitatea cibernetică prin prezentarea problemelor legate de vulnerabilitatea existentă în domeniul internetului, dar şi a măsurilor şi a soluţiilor posibile. În aceeaşi ordine de idei, se pune accentul pe politici, pe identificarea oportunităţilor de colaborare atât la nivel regional, cât şi internaţional, respectiv pe schimbul de bune practici între companii şi instituţii din diverse ţări.

Bruce Andrews consideră că există potenţial pentru dezvoltarea parteneriatului dintre România şi SUA, iar pentru acest scop, afirmă el, “Guvernul şi industria trebuie să conlucreze foarte bine”. Oficialul american îşi exprimă intenţia continua să implementeze noi proiecte în România, pentru a oferi un internet mai sigur şi o mai bună protecţie a reţelelor. “Cyber security este un loc unde putem să asigurăm o prosperitate comună pentru ambele ţări”, a adăugat Andrews.

• Sursă imagine: Pixabay
• Sursă declarații: Agerpres.ro
• Articol publicat în Blasting News România