La mulți ani de Mărțișor!

1 Martie, începutul primăverii calendaristice, este o zi importantă. Dar nu doar pentru că azi s-au născut marele povestitor Ion Creangă și scriitorul-inginer Gheorghe Asachi. Nici pentru că tot azi au venit pe lume compozitorii Eugen Doga și Chopin.

Pentru mine, Mărțișorul este special fiindcă e ziua de naștere a uneia din cele mai importante persoane din viața mea.

Cred că, pentru fiecare om, profesorul de limba maternă este un reper și trebuie să fie unul pozitiv, fiindcă, în viață, orice altă disciplină școlară, limbă sau meserie/profesie se învață cu ajutorul acestui prim limbaj asimilat.

În ce mă privește, cea mai frumoasă și consistentă limbă română am învățat-o sub aleasa îndrumare a unei Doamne deosebite, care mi-a fost profesor în gimnaziu.

Am fost norocoasă de această întâlnire care a durat patru ani minunați, iar în prezent sunt fericită și onorată să pot ține legătura, în viața reală, dar și virtuală, cu cea care mi-a fost alături, cu dăruire și talent, într-un parcurs (inițiatic) fascinant, acela al literelor.

La mulți ani și cât mai multă sănătate, protecție Divină și daruri bogate spiritual zi de zi, de la viață și de la cei dragi, stimată și tare dragă Doamnă Fartușnic Varvara!

Vă îmbrățișez din toată inima, cu recunoștință, prețuire și cele mai bune gânduri.

P. S. Apropo de litere, tot pe 1 Martie a apărut primul număr al revistei “Convorbiri literare”, editată de “Junimea” lui Maiorescu, respectiv tot azi a avut loc premiera piesei lui Mihail Sebastian, “Steaua fără nume”, la Teatrul Alhambra din capitală.

Oare în care ani și locuri s-au “petrecut” toate aceste “sărbători”?…

La mulți ani sărbătoriților zilei și o primăvară însorită în toate sufletele!